Groepstherapie voor jongvolwassenen
bij De Sleutelbloem Kortrijk

Voor wie en waarom?

Voor jou, jongvolwassene die aan de slag wil met (te) lastige uitdagingen op je pad.

In de periode na je pubertijd, de jongvolwassenheid, komen er heel wat nieuwe keuzes op je af, bv qua studie, werk, of je voelt  verwachtingen vanuit de maatschappij of anderen. Deze kunnen wel eens clashen met eigen overtuigingen, verlangens of ze kunnen net een confrontatie vormen met een ‘ik weet niet wat ik wil’.

Soms is het zoeken naar evenwicht in (hoe) los te komen van een gekende context, ouders, ‘thuis’, richting meer zelfstandigheid.

In deze al hobbelige zoektocht naar ‘wie je bent’, ‘wie je denkt te zijn’ kunnen moeilijke, soms onverwerkte, of nog nooit eerder uitgesproken thema’s opduiken.

Er is ‘iets’ wat je psychisch niet goed in je vel doet zitten, of wat je van tijd tot tijd nog steeds lijkt te overrompelen, ‘iets’ wat je verwart, waar je op botst, waar je niet aan uit raakt, wat je dagelijks functioneren of je band(en) met anderen hindert.

Waar, hoe en wanneer?

We bevinden ons in het huis van De Sleutelbloem Kortrijk in de Condédreef 12. De locatie is vlot bereikbaar met openbaar vervoer, fiets of auto, op zo’n 10 minuutjes te voet van het station.

We komen met een vaste groep van 8 jongvolwassenen 8 keer samen ’s avonds van 18u30 tot 19u45:
Donderdag 30/9 sessie 1
Donderdag 7/10 sessie 2
Donderdag 14/10 sessie 3
Donderdag 21/10 sessie 4
Donderdag 18/10 sessie 5
Week 1-5 nov herfstvakantie
Woensdag 10/11 sessie 6 (verschoven o.w.v. feestdag 11/11)
Donderdag 18/11 om sessie 7
Donderdag 25/11 om sessie 8

Er is de ruimte om je te mogen uiten, om jouw verhaal of stukken, flarden hieruit te mogen uitspreken, om bij jezelf te zoeken via je zelf geraakt weten in het luisteren naar het verhaal van anderen.

Wij, Pieter Loncke (therapeut) en Sofie Claerbout (psycholoog) zullen dit groepsproces begeleiden, zodat in onderling respect en emotionele veiligheid aan de slag kan worden gegaan binnen de therapeutisch werkzame dynamiek zich ontplooiend in de groep.

Welkom in ont-moeting.

Interesseert dit jou? Of doet iemand uit je omgeving de suggestie deze meerwaarde van therapeutisch werk in groep aan te vatten?
Neem dan gerust contact op voor een intakegesprek ter kennismaking en verkenning wat de groep specifiek voor jou kan betekenen, via het invullen van het contactformulier op de site van De Sleutelbloem.

Tarief

Intakegesprek: 55 euro.
Groepsaanbod: betreft 8 keer 30 euro/sessie, 240 euro - in engagement op voorhand te voldoen.